نهایت کاربرد اینفوگرافیک در کسب‌وکار+ 5 قدم ساخت سریع + معرفی 4 سایت مرجع

کاربرد اینفوگرافیک

بیایید با یک سوال ساده شروع کنیم. شما خواندن یک متن طولانی را ترجیح می‌دهید، یا نگاه کردن به یک تصویر؟ احتمالا شما هم دیدن تصویر را انتخاب کردید. واقعیت آن است که انسان به طور ذاتی موجودی بصری است و دیدن را به خواندن ترجیح می‌دهد.

در مقاله نهایت افزایش فالوور حقیقی با تولید محتوا، 15 ایده ناب تولید محتوا را بیان کردیم که یکی از آن‌ها کاربرد اینفوگرافیک در تولید محتوا بود؛ حالا در این مقاله ضرورت اینفوگرافیک، کاربردهای متنوع و خلاقانه آن جهت رشد کسب‌وکار، 10 نوع آن، 5 قدم ساخت سریع یک اینفوگرافیک و 4 سایت مرجع را خواهید آموخت تا همین امروز از فرصت فوق‌العاده اینفوگرافیک استفاده کنید و کسب‌وکارتان را در فضای آنلاین رشد دهید.

به همین دلیل، اینفوگرافیک‌ها یکی از جذاب‌ترین انواع محتوا هستند که می‌توانند مخاطب را در کسری از ثانیه میخکوب کنند، ویژگی که بسیاری از بازاریابان محتوایی از آن در استراتژی‌شان استفاده می‌کنند. در این مقاله به طور کامل از کاربرد اینفوگرافیک برای شما خواهیم گفت.

کاربرد اینفوگرافیک

اینفوگرافیک چیست؟

اینفوگرافیک ترکیبی از کلمات Information+Graphic (تصویر+اطلاعات) است و در اصطلاح، به تصویری گفته می‌شود که ترکیبی از المان‌هایی شامل عکس، نوشته و یا اعداد است. هدف از اینفوگرافیک آن است که با یک نگاه و خیلی سریع، اطلاعاتی را در مورد موضوعی خاص به بیننده منتقل کند.

حدود یک دهه است که کسب‌وکارها از این روش در بازاریابی محتوایی خود استفاده می‌کنند و تاثیرات مثبت آن را هم می‌بینند. به خصوص امروزه که مخاطب وقت کمتری را به مطالعه اختصاص می‌دهد، اینفوگرافیک برای کسب‌وکارها یک میانبر ارزشمند محسوب می‌شود.

چرا باید از اینفوگرافیک استفاده کنیم؟

یک نمونه اینفوگرافیک

اگر هنوز به کاربرد اینفوگرافیک اهمیت استفاده از آن در استراتژی محتوایی‌تان تردید دارید، نگاهی به آمار زیر بیندازید و دوباره به آن فکر کنید:

  • 65% مردم یادگیرنده بصری (Visual learner) هستند. به این معنا که از طریق مشاهده بهتر یاد می‌گیرند.
  • افراد وقتی پیامی را می‌شنوند حدود 10% آن را به حافظه می‌سپارند، در صورتی که اگر همان مطلب را به صورت بصری ببینند 65% از همان مطلب را به حافظه می‌سپارند.
  • پست‌های وبلاگی که در آنها از تصویر استفاده شده باشد 94% تعامل بیشتری ایجاد می‌کنند.
  • 55% افراد، پیام‌هایی که همراه با تصویر و رنگ نوشته شده باشند را به نوشته‌های سیاه و سفید ترجیح می‌دهند. (بسیاری از دانش‌آموزان برای تقویت حفظیات، از ماژیک‌های رنگی در متون سیاه و سفید کتابشان استفاده می‌کنند)
  • المان‌هایی مانند نمودار، جدول و آیکون‌ها، احتمال خواندن مطلب را تا 80% افزایش می‌دهند.
  • طبق یک نظرسنجی، حدود 86% از کسب‌وکارهای پیشرو اذعان کرده‌اند که در استراتژی محتوایی سال 2021 خود بودجه بیشتری را به محتوای بصری اختصاص خواهند داد.

(منبع آمار: https://visme.co/blog/infographic-statistics/ )

علاوه بر این، اینفوگرافیک در تمام رسانه‌ها قابلیت به اشتراک‌گذاری دارد و همین مسئله می‌تواند به ویروسی شدن محتوای شما کمک کند و آن را دست به دست بچرخاند.

اما با اینفوگرافیک چه کارهایی می‌توانیم انجام بدهیم و در چه مواقعی باید از آن استفاده کنیم؟

کاربرد اینفوگرافیک چیست؟

اینفوگرافیک با اهدف بسیاری ساخته می‌شود از اینفوگرافیک‌های آموزشی گرفته تا خبری و اطلاع‌رسانی. اما در این مقاله تمرکز ما بر روی استفاده از اینفوگرافیک در جهت رشد کسب‌وکارهاست و می‌خواهیم ببینیم چطور از این محتوای بصری ارزشمند در جهت سودآوری و رشد بیشتر برندمان استفاده کنیم.

کاربرد اینفوگرافیک در کسب‌ و کار

طبق آمار، 65% از کسب‌وکارها در استراتژی محتوایی خود از اینفوگرافیک استفاده می‌کنند و 85% از آنها عقیده دارند اینفوگرافیک جزو 5 فرمت محتوایی برتر و موثر آنهاست.

1. کاربرد اینفوگرافیک در وبسایت و ساخت بک لینک

یکی از موارد کاربرد اینفوگرافیک در استراتژی محتوایی وبسایت است که می‌تواند ترافیک بسیاری را وارد سایتتان کند. زمانی که شما یک اینفوگرافیک عالی و کامل می‌سازید، دیگران هم مایل به استفاده از آن می‌شوند و در صورت استفاده و ذکر منبع توسط آنها، شما تعداد زیادی بک لینک قدرتمند جذب می‌کنید. این تعداد بک‌لینک قدرتمند، علاوه بر اینکه می‌تواند ترافیک بسیاری را وارد سایتتان کند، به اعتبار دامنه شما ارزش خاصی می‌بخشد و سایتتان را نزد گوگل معتبر خواهد کرد.

طبق گزارش سایت Demandgen، استفاده از اینفوگرافیک در سایت می‌تواند تا 12% ترافیک سایت را افزایش بدهد و این به معنی تعداد خریدهای بیشتر از سایت شماست.

2. کاربرد اینفوگرافیک در شبکه‌های اجتماعی و ویروسی شدن محتوا

شاید یکی از مهم‌ترین و موثرترین موارد کاربرد اینفوگرافیک در شبکه‌های اجتماعی و خصوصا اینستاگرام باشد. از آن جهت اینستاگرام را خانه اصلی اینفوگرافیک معرفی کردیم، چرا که این شبکه اجتماعی یک پلتفرم عکس‌محور و محبوب است و مهم‌تر از آن، کسب‌وکارهای بسیاری در آن برای مخاطبین‌شان تولید محتوا می‌کنند.

واقعیت آن است که مخاطب امروزی وقت چندانی ندارد و دوست دارد در کسری از زمان، اطلاعات را بگیرد و وارد ذهنش کند. و این دقیقا همان خاصیتی است که اینفوگرافیک در اختیار شما می‌گذارد. بسیاری افراد در اینستاگرام فقط با نگاه کردن به تصویر و بدون خواندن کپشن آن، از پست گذر می‌کنند. در صورتی که اگر اطلاعات در تصویر گنجانده شده باشد به راحتی با آن درگیر می‌شوند و احتمال آنکه آن را با بقیه به اشتراک بگذارند بالاتر می‌رود.

ما در صفحه اینستاگرام نهایت یادگیری بازخورد بسیار خوبی از اینفوگرافیک‌ها دریافت کرده‌ایم و همیشه به صاحبین کسب‌وکار آنلاین تاکید کرده‌ام که اینفوگرافیک‌ها را در برنامه محتوایی خودشان بگنجانند.

برای اینستاگرام می‌توانید از اینفوگرافیک‌های بسیار ساده استفاده کنید. برای مثال این پست دقیقا یک اینفوگرافیک است؛ محتوایی که سریع تولید می‌شود و سریع مصرف می‌شود و در واقع دقیقا باب میل اینستاگرام و اکسپلور است.

پست نهایت یادگیری

اینفوگرافیک زیر هم به صورت یک پست اسلایدی در پیج نهایت یادگیری قرار داده شده.

پست اسلایدی نهایت یادگیری

فراموش نکنید که اینفوگرافیک‌های ساده اینستاگرامی برای هر حوزه‌ای قابل استفاده هستند. فقط باید تیتروار موارد مهم را به همراه کمی توضیح و عکس‌های جذاب در قالب یک پست بگنجانید.

مثلا به اینفوگرافیک زیر نگاه کنید، این اینفوگرافیک حاصل تحقیقات “تکراسا” است که هزینه‌های کلیکی تبلیغات دیجیتال را نمایش می‌دهد. اطلاعاتی که برای بسیاری از کسب‌وکارهای دیجیتال ضروری است. این اینفوگرافیک علاوه بر وبسایت، در صفحه اینستاگرام تکراسا هم منتشر شد و بعد از آن حتی در پیام‌ رسان‌هایی مانند تلگرام و واتس‌اپ دست به دست می‌شد.

اینفوگرافیک چیست

همانطور که دیدید، اینفوگرافیک به دلیل جای دادن یکجای اطلاعات در یک تصویر، قابلیت ویروسی شدن بسیاری دارد. در صورتی که اگر همین تصویر، به صورت یک “تصویر بدون متن+کپشن مجزا” نوشته می‌شد هیچ‌گاه نمی‌توانست در انواع پیام‌رسان‌ها یا شبکه‌های اجتماعی دیگر دست به دست شود. (در بهترین حالت ممکن، فقط می‌توانست در خود اینستاگرام به اشتراک گذاشته شود)

یکی دیگر از مزایایی که این وایرال یا ویروسی شدن محتوا در اختیار شما می‌گذارد، آگاهی از برند شماست. همانطور که در اینفوگرافیک بالا مشاهده می‌کنید، در قسمت پایین سمت چپ، نام تکراسا، سازنده اینفوگرافیک، نوشته شده است، نامی که با دیدن اینفوگرافیک در ذهن ما می‌ماند و همین مسئله به آگاهی از برند کمک می‌کند. در نتیجه هیچ‌گاه درج لوگو، نام برند و یا آدرس وبسایت و شبکه اجتماعی‌تان را انتهای اینفوگرافیک فراموش نکنید.

 

3. آموزش نحوه استفاده از محصول

یکی از عالی‌ترین کاربردهای اینفوگرافیک در کسب‌وکار، آموزش نحوه استفاده از محصول و یا خدمتتان است. به طور مثال، فرض کنید یک شرکت فروش نرم‌افزار هستید که در طول روز سوالات بسیاری از طرف کاربرانتان در مورد نحوه استفاده از نرم‌افزار مطرح می‌شود.

به جای آنکه وقت و انرژی‌تان را صرف کنید و به هر کاربر به صورت جدا آموزش بدهید، اینفوگرافیکی تهیه کنید و به صورت تصویری در آن نحوه استفاده از محصول یا خدمت را توضیح بدهید. می‌توانید از بخش سوالات پرتکرار سایتتان استفاده کنید. حالا این اینفوگرافیک را در سایت و یا شبکه‌های اجتماعی‌تان آپلود کنید تا همه کاربران به آن دسترسی داشته باشند.

در این صورت نه نیازی به نیروی کار بیشتر پیدا می‌کنید و هم در هزینه و زمانتان صرفه‌جویی کرده‌اید.

برند آمریکایی Keurig از این روش به خوبی استفاده کرده است.  Keurig یکی از برندهای بزرگ و قدیمی است که اولین دستگاه‌های مدرن قهوه‌ساز را وارد بازار آمریکا کرد. یکی از چالش‌هایی که دستگاه‌های قهوه‌ساز دارند، این است که لوله‌های آن باید هر چند ماه یکبار تمیز شوند.

Keurig اینفوگرافیکی ساخته که نحوه تمیز کردن دستگاه‌هایش را با جزییات توضیح می‌دهد. در نتیجه، دیگر مشتریان نیازی به مراجعه یا تماس با کارشناسان ندارند و می‌توانند با دنبال کردن دستور‌العمل‌ها به راحتی در خانه‌شان این کار را انجام بدهند.

اینفوگرافیک نحوه استفاده محصول

اینفوگرافیک مربوط به محصول می‌تواند هر اطلاعات دیگری از محصول را هم در بر بگیرد. به عنوان مثال می‌توان ویژگی‌های محصول را در یک اینفوگرافیک آورد. در این صورت کاربر در یک نگاه می‌تواند مزیت رقابتی شما را متوجه شود.

به عنوان مثال، کمپانی فولکس‌واگن با یک اینفوگرافیک به خوبی ویژگی‌های ماشین جدیدش را به مخاطب ارائه کرده است:

اینفوگرافیک ویژگی محصول

4. کاربرد اینفوگرافیک در تعریف داستان برند

یکی دیگر از کاربردهای اینفوگرافیک، تعریف داستان برندتان است. یک اینفوگرافیک بسازید و از قدم‌های اولی که برداشتید و مراحلی که طی کردید تا برندتان را به موفقیت برسانید بگویید. اینفوگرافیک داستان برند بسیار محبوبیت دارد و شرکت‌های بزرگی مانند آمازون، اوبر، اپل و … هم از این روش استفاده کرده‌اند و هر کدام اینفوگرافیکی در مورد داستانشان ساخته‌اند.

در اینفوگرافیک داستان برند، معمولا از نوع اینفوگرافیک پروسه و یا تایم‌لاین که در بخش انواع اینفوگرافیک توضیح دادیم استفاده می‌شود.

اینفوگرافیک داستان برند باعث می‌شود مخاطب با برند شما ارتباط بهتری ایجاد کند و بداند که پشت این برند داستان ارزشمندی نهفته است و برای آن تلاش شده است.

به عنوان مثال، کافه بازار داستان خودش را در قالب یک اینفوگرافیک به شکل زیر تعریف می‌کند:

اینفوگرافیک داستان برند

5. کاربرد اینفوگرافیک در استراتژی محتوایی

مهم‌ترین مورد استفاده از اینفوگرافیک، در استراتژی محتوایی کسب‌وکار است. شاید ساختن یک یا چند اینفوگرافیک به صورت کوتاه مدت به شما کمک بکند، اما اگر با برنامه و به صورت بلند مدت آن را به کار نگیرید، احتمالا مزایای بسیاری را از دست خواهید داد.

به همین دلیل، توصیه می‌شود اینفوگرافیک را در استراتژی تولید محتوایتان بگنجانید و به طور مرتب، و نه فقط موردی، از آن استفاده کنید. این کار، هم باعث ایجاد تنوع در نوع محتوای شما می‌شود، و هم میزان اشتراک گذاری محتوای شما توسط مخاطب را افزایش می‌دهد.

به عنوان مثال فرض کنید یک پیج آموزش زبان را در اینستاگرام اداره می‌کنید. به جای آنکه یک عکس ساده پست کنید و محتوایتان را در کپشن بنویسید، همه را یکجا در یک اینفوگرافیک جا بدهید. این روش هم برای مخاطب جذاب‌تر است و هم وقت کمتری را از او می‎‌گیرد.

مانند پست اینفوگرافیکی زیر که از نوع محتوای اطلاع‌رسانی است و مربوط به یک موسسه آموزش زبان است:

اینفوگرافیک آموزشی

همچنین بخش مهمی از استراتژی محتوایی پیج نهایت یادگیری، اینفوگرافیک هست. می‌بینید که بسیاری از پست‌های نهایت یادگیری از جنس اینفوگرافیک هستند.

پیج نهایت یادگیری

اینفوگرافیک را در استراتژی محتوایی‌تان بگنجانید و در بلند مدت نتایج عالی آن را خواهید دید.

در مرحله بعد، یعنی زمانی که هدف شما از تولید اینفوگرافیک مشخص شد، باید بتوانید نوع آن را تشخیص بدهید. اگر با انواع اینفوگرافیک آشنایی داشته باشید، می‌توانید سریع‌تر در قالب‌های آماده دنبال اینفوگرافیک مد نظرتان بگردید.

 به طور مثال اگر هدف شما استفاده از اینفوگرافیک در استراتژی محتوایی باشد، اینفوگرافیک از نوع “آموزشی” مناسب شماست. و یا اگر هدف شما از ساخت اینفوگرافیک، آن است که داستان برندتان را تعریف کنید، اینفوگرافیک از نوع “تایم‌لاین” و یا “پروسه” مناسب شماست.

در قسمت بعد به طور کامل انواع اینفوگرافیک را همراه با مثال‌های کاربردی آن بررسی می‌کنیم.

 آشنایی با انواع اینفوگرافیک

 

1. اینفوگرافیک آماری

همانطور که از نامش هم پیداست، اینفوگرافیک آماری برای ارائه آمار و ارقام به کار می‌رود. در این نوع اینفوگرافیک از انواع جداول، نمودارها، نقشه و … استفاده می‌شود. مثلا اگر بخواهید نتایج یک پرسشنامه را به صورت بصری ارائه دهید یا آماری را از منابع مختلف ارائه کنید، باید از اینفوگرافیک آماری استفاده کنید.

به عنوان مثال، تصویر زیر یک نمونه اینفوگرافیک از محتوای خبرگزاری “اعتماد آنلاین” است که از نوع آماری است. در این اینفوگرافیک از چارت و نمودار میله‌ای استفاده شده و آمار خشک عددی به راحتی به مخاطب منتقل می‌شود.

موضوعات اینفوگرافیک

2. اینفوگرافیک اطلاعاتی ( یا لیستی)

یکی دیگر از انواع معمول اینفوگرافیک، اینفوگرافیک اطلاعاتی است. این نوع اینفوگرافیک معمولا خلوت است و متن یا کلماتی را به صورت لیست شده به خواننده منتقل می‌کند، به همین علت به آن اینفوگرافیک لیستی هم گفته می‌شود. معمولا شامل عدد نیست و از نمودار و گراف در آن استفاده نمی‌شود، به جای آن، با رنگ‌، فونت و آیکون‌های مختلف جذاب می‌شود.

به عنوان مثال، اینفوگرافیک زیر که توسط سایت ایرنا ساخته شده، از نوع اطلاعاتی است و به صورت تیتروار، نکاتی را برای خواننده لیست کرده است. همانطور که می‌بینید این اینفوگرافیک ساده است و فقط از متن و آیکون در آن استفاده شده است.

نمونه‌ های اینفوگرافیک

3. روند زمانی (Timeline)

اینفوگرافیک تایم‌لاین یا همان روند زمانی، برای نشان دادن تکامل و مسیر یک موضوع در طی زمان است. وقتی بخواهید نشان بدهید که در طی زمان، داستان شما چه تغییراتی کرده است از این نوع اینفوگرافیک استفاده می‌کنید.

به عنوان مثال، زمانی که بخواهید داستان برندتان را تعریف کنید، یک واقعه تاریخی تعریف کنید یا یک ترند را بررسی کنید، اینفوگرافیک تایم‌لاین بهترین گزینه می‌باشد.

اینفوگرافیک زیر به خوبی قانون تایم‌لاین را رعایت کرده است. در این اینفوگرافیک، می‌توانیم تاریخچه به افول رفتن یک برند بزرگ را به تفکیک سال و وقایع مهم، به صورت سریالی ببینیم.

نمونه اینفوگرافیک

و یا اینفوگرافیک زیر که روند زمانی ورود الگوریتم‌های هوش مصنوعی به گوگل را نشان می‌دهد:

اینفوگرافیک روند زمانی

4. اینفوگرافیک آموزشی (چطور و چگونه)

در این نوع اینفوگرافیک قدم به قدم مراحل ساخت، تهیه و یا انجام کاری را ارائه می‌دهیم. اگر نیاز به ساخت محتوای آموزشی مختصر و مفیدی دارید که باید در آن مراحل را به مخاطب توضیح بدهید، اینفوگرافیک آموزشی مناسب‌ترین گزینه برای شماست.

به عنوان مثال، در اینفوگرافیک زیر روش‌های موفقیت در دورکاری آموزش داده شده است.

اینفوگرافیک موردی

5. اینفوگرافیک پروسه (روند)

ممکن است اینفوگرافیک پروسه را با اینفوگرافیک تایم‌لاین (روند زمانی) مشابه فرض کنید، در صورتی که باهم متفاوت هستند. در اینفوگرافیک پروسه، تمرکز ما بر زمان نیست و تمرکز بیشتر بر ترتیب مراحل انجام کار است، اینکه دقیقا قدم به قدم چه اتفاقی می‌افتد.

به عنوان مثال، اینفوگرافیک زیر پروسه قدم به قدم موفقیت “اینستاگرام” را از ابتدای کارش نشان می‌دهد. اینکه دقیقا سازندگان این برنامه محبوب از ابتدا با چه شروع کردند و چه مراحلی را طی کردند تا به نقطه موفقیت برسند.

اینفوگرافیک اینستاگرام

6. اینفوگرافیک مقایسه‌ای

یکی دیگر از انواع اینفوگرافیک، مقایسه‌ای است که تفاوت دو مسئله را مثل تفاوت دو محصول، ایده، مکان و … بررسی می‌کند. این نوع اینفوگرافیک به خصوص برای مقایسه دو چیزی که از لحاظ شکلی متفاوت هستند بسیار کاربرد دارد. در این اینفوگرافیک از انواع نمودارها، نفشه و … استفاده می‌شود.

اینفوگرافیک مقایسه ای

7. اینفوگرافیک جغرافیایی

از اینفوگرافیک جغرافیایی برای نشان دادن ترندهایی که در سطح شهر، کشور و یا حتی جهانی اتفاق می‌افتد استفاده می‌شود. در این اینفوگرافیک استفاده از نقشه اهمیت بسیاری دارد. مثلا برای مقایسه هزینه زندگی در دو کشور متفاوت، نشان دادن نرخ جرایم در یک شهر و … از نوع اینفوگرافیک جغرافیایی استفاده می‌شود.

این اینفوگرافیک به خصوص در شرکت‌هایی که شعب مختلفی در محل‌های گوناگون دارند برای مقایسه عملکرد و میزان فروش هر شعبه استفاده می‌شود.

به عنوان مثال اینفوگرافیک زیر از نوع جغرافیایی می‌باشد:

اینفوگرافیک جغرافیایی

8. اینفوگرافیک سلسله مراتب

در این نوع اینفوگرافیک، تمرکز بر روی نشان دادن مرتبه، درجه و میزان است، مثلا میزان اهمیت، درجه سختی، سطح درآمدی و … .

در این نوع اینفوگرافیک استفاده از “چارت هرمی” بسیار معمول است.

به عنوان مثال در اینفوگرافیک زیر، درجه اهمیت عوامل موثر بر سئوی وبسایت نشان داده شده است:

اینفوگرافیک سلسله مراتب

9. اینفوگرافیک عددمحور

در اینفوگرافیک عددی، همانطور که از نامش هم پیداست تمرکز بر روی عددها و آمار است. در این نوع اینفوگرافیک معمولا از چارت و نمودار خبری نیست، اینفوگرافیک خلوت است و شامل یک یا چند عدد با فونت بزرگ و متن است و هدفش آن است که مخاطب به اعداد خاصی توجه کند.

اینفوگرافیک عدد محور

10. اینفوگرافیک تشریحی

هدف از اینفوگرافیک تشریحی یا آناتومیکال آن است که قسمت‌های مختلف یک موضوع را کالبد شکافی کند و از طریق بخش‌های مختلف یک تصویر به مخاطب نشان بدهد.

به عنوان مثال اینفوگرافیک زیر سعی کرده با یک تصویر کلی، بخش‌های مختلف را بررسی کند و به مخاطب نکته‌ای پزشکی را آموزش بدهد.

اینفوگرافیک تشریحی

مراحل تولید اینفوگرافیک

حالا که با کاربرد اینفوگرافیک و انواع آن آشنا شدیم زمان آن است که یاد بگیریم از کجا و چطور ساخت این محتوای ارزشمند را شروع کنیم. بیایید مرحله به مرحله باهم پیش برویم.

مراحل تولید اینفوگرافیک

مرحله 1: انتخاب موضوع مناسب

اولین و مهم‌ترین قدمی که باید بردارید انتخاب موضوع اینفوگرافیک است. اگر از قبل استراتژی محتوایی داشته باشید این مرحله را به راحتی هر چه تمام طی می‌کنید، اما اگر استراتژی محتوایی ندارید می‌توانید از روش‌های زیر برای پیدا کردن موضوع مناسب استفاده کنید:

  • گپ محتوایی را پیدا کنید: گپ محتوایی شامل موضوعاتی است که تابحال کمتر کسی حول آن محتوا تولید کرده است و در عین حال نیاز مخاطب هم محسوب می‌شود. می‌توانید به سوالات مخاطبین در کامنت‌های شبکه اجتماعی‌تان نگاهی بیندازید یا نظرسنجی کوچکی انجام بدهید.
  • دستورالعمل استفاده از محصولتان: اگر محصول یا خدمتی ارائه می‌کنید حتما نحوه استفاده از آن را با یک اینفوگرافیک به مخاطب ارائه کنید تا به سرعت بتواند از آن استفاده کند. (مانند اینفوگرافیک پروسه)
  • گزینش محتوا: گزینش محتوا یکی از سریع‌ترین و بی‌دردسرترین روش‌های تولید محتواست. مثلا می‌توانید مقاله‌ای بخوانید و قسمت‌های مهم آن را در یک اینفوگرافیک خلاصه کنید. در مقاله نهایت گزینش محتوا، می‌توانید انواع روش‌های تولید محتوای سریع را مطالعه کنید.
  • استفاده از محتواهای قبل: یکی دیگر از سریع‌ترین روش‌ها این است که از محتواهای قبلی‌تان کمک بگیرید و نکات مهم آن را به صورت اینفوگرافیک در بیاورید. مثلا می‌توانید از مقالاتی که قبلا در وبسایتتان منتشر کرده‌اید کمک بگیرید.

در مقاله جامع انتخاب موضوع برای تولید محتوا، 12 روش کمیاب را برای انتخاب موضوع برای شما آورده‌ایم که در مواقع بحران محتوا به کمکتان می‌آید.

 

مرحله 2: جمع‌بندی اطلاعات و داده‌ها

در مرحله بعد، نیاز داریم موضوع و محتوایی را که آماده کرده‌ایم خلاصه و جمع‌بندی کنیم. به طوری که نیاز به هیچ توضیح اضافه‌ای نباشد و در عین حال کلمات کلیدی و ارقام مهم آورده شوند. اینفوگرافیک قرار است در یک نگاه، اطلاعات جامعی را به مخاطب شما بدهد پس نیاز است که اطلاعات منظم، با معنا و ارتباط باشند.

اگر اطلاعاتی که ارائه می‌کنید را از منبع خاصی گرفتید حتما نام منبع را پایین تصویرتان ذکر کنید و در کنار آن آدرس سایت یا شبکه اجتماعی و لوگوتان را درج کنید. در این صورت اگر اینفوگرافیک شما ویروسی شود می‌تواند ترافیک بسیاری را برای سایت یا شبکه اجتماعی‌تان به همراه بیاورد یا به آگاهی از برند شما کمک کند.

 

مرحله 3: انتخاب نوع اینفوگرافیک

در این مرحله، باید از میان انواع اینفوگرافیک (اینفوگرافیک تایم‌لاین، پروسه، آماری و …) ، نوع مورد نظرمان را انتخاب کنیم تا چارچوب مشخص‌تری برای ساخت آن داشته باشیم. نوع اینفوگرافیکی که انتخاب می‌کنید کاملا بستگی به این دارد که هدف شما چیست و چه چیزی را می‌خواهید ارائه کنید. (با توضیحاتی که در بخش “انواع اینفوگرافیک” دادیم می‌توانید به طور دقیق متوجه شوید اینفوگرافیکتان از چه نوعی است).

 

مرحله 4: وارد کردن اطلاعات در اینفوگرافیک

در مرحله بعد می‌توانیم شروع به ساخت اینفوگرافیکمان کنیم. بعضی از کسب‌وکارها برای این کار طراح مخصوص دارند و می‌توانند اینفوگرافیک را با میل خودشان طراحی کنند، در صورتی که بیشتر کسب‌وکارها بودجه زیادی برای این کار ندارند. اگر شما هم جزو دسته دوم هستید نگران نباشید چرا که به صورت رایگان می‌توانید از قالب آماده اینفوگرافیک استفاده کنید و فقط اطلاعاتتان را وارد آن کنید.

مقاله دانلود بیش از 40 فایل لایه‌باز اینفوگرافیک + طراحی اینفوگرافیک در 30 دقیقه در امر به شما کمک می‌کند.

 

مرحله 5: بررسی و انتشار اینفوگرافیک

انتشار اینفوگرافیک

در مرحله آخر که اینفوگرافیکتان آماده شد، با دقت آن را بررسی کنید تا اشتباهی در آن نباشد. هیچ‌چیز بدتر از یک اینفوگرافیک با غلط‌های املایی و اعداد و ارقام اشتباه نیست. این مسئله باعث می‌شود برند شما غیر قابل اعتماد به نظر برسد.

بعد از کنترل اینفوگرافیک، آن را در شبکه‌های اجتماعی و یا وبسایتتان منتشر کنید. اگر آن را در وبسایت قرار می‌دهید، فراموش نکنید که حتما یک کد Embed شده به آن اضافه کنید تا مخاطب راحت بتواند با زدن دکمه انتشار، آن را با بقیه هم به انتشار بگذارد و به ویروسی شدن محتوای شما کمک کند.

 

گزینش محتوا از اینفوگرافیک (سایت‌های اینفوگرافیک مرجع)

زمان‌هایی هست که دوست دارید از اینفوگرافیک در استراتژی تولید محتوایتان استفاده کنید، اما ایده خاصی به ذهنتان نمی‌رسد و نمی‌دانید اصلا با چه اطلاعاتی در حوزه کسب‌وکار خودتان اینفوگرافیک بسازید. یکی از روش‌‌هایی که در این حالت به کمکتان می‌آید گزینش محتوا است. قبلا در مقاله نهایت گزینش محتوا کامل به نحوه تولید محتوای آسان از طریق گزینش محتوا پرداختیم و از طلایی بودن این فرصت برای فارسی‌زبانان گفتیم.

به زبان ساده، گزینش محتوا به این معنی است که مقاله‌های به روز را مطالعه کنید (به خصوص منابع خارجی) و با اضافه کردن نظرات خودتان آن را به مخاطب ارائه کنید.

در این بخش می‌خواهیم سایت‌های اینفوگرافیک و منابعی را به شما معرفی کنیم که به راحتی می‌توانید موضوع مورد نظر خودتان را جستجو کرده و اینفوگرافیک‌های خارجی را پیدا کنید. با ترجمه و ذکر منبع مطالب آن، می‌توانید به راحتی و در عرض زمان کوتاه اینفوگرافیک خودتان را درست کنید.

 

4 سایت اینفوگرافیک کاربردی

 

1. سایت coolinfographics

سایت Coolinfographics یکی از سایت‌های اینفوگرافیک بسیار عالی است که در هر موضوعی که دلتان بخواهد در آن اینفوگرافیک پیدا می‌شود. کافیست موضوعی را که دوست دارید در باب آن اینفوگرافیک پیدا کنید در باکس جستجو کنید.

به عنوان مثال ما کلمه “marketing” را در این سایت جستجو کردیم و لیستی از اینفوگرافیک‌هایی شامل مطالب روز در حوزه بازاریابی برایمان لیست شد.

سایت طراحی اینفوگرافیک

به راحتی می‌توانید آنها را به فارسی ترجمه کنید و برای هر روزتان یک محتوای اینفوگرافیکی عالی داشته باشید.

 

2. سایت infonewt

این وبسایت کاربردی هم انواع اینفوگرافیک‌های آماده و پوستر را حول موضوعات مختلف را ارائه می‌دهد. می‌توانید موضوع مورد نظرتان را جستجو کنید و از مطالب آن استفاده کنید.

هر اینفوگرافیکی را که انتخاب کنید سایت مرجع و سازنده اینفوگرافیک هم به آن درج شده و می‌توانید مقاله کامل آن را در سایت اصلی مطالعه کنید.

سایت اینفونیوت

3. سایت Pinterest

احتمالا با شبکه اجتماعی محبوب پینترست آشنا هستید. البته که این شبکه اجتماعی مخصوص اینفوگرافیک نیست، اما یکی از منابع نامحدود عکس است که طبیعتا اینفوگرافیک را هم شامل می‌شود.

هر چه را که بخواهید می‌توانید با سرچ کردن در پینترست، به صورت دسته‌بندی شده و منظم پیدا کنید. به همین خاطر کار با آن از همه سایت‌ها آسان‌تر است و می‌توانید به صورت تخصصی‌تری جستجو کنید. فقط کافیست کنار عبارت یا کلمه موردنظرتان، کلمه “infographic” را اضافه کنید.

همانطور که می‌بینید عبارت “Small business tips infographic” (نکاتی برای کسب‌وکارهای کوچک) را سرچ کردیم و نتایج عالی در باب این موضوع به دست آمد.

اینفوگرافیک پینترست

4. سایت infographicjournal

یکی دیگر از سایت‌های بسیار عالی که مجله اینفوگرافیک نام دارد، مرجع بسیاری از اینفوگرافیک‌هاست. کافیست موضوع موردنظرتان را از طریق سرچ‌باکس سمت راست صفحه جستجو کنید و در این مجله ایده‌های جدید و به روزی را به دست آورید.

این سایت شامل انواع اینفوگرافیک‌ها در حیطه پزشکی، ورزشی، کسب‌وکار و … است و می‌تواند در تولید محتوا کمک بسیاری به شما کند.

سایت اینفوگرافیک ژورنال

جمع‌بندی

اینفوگرافیک، یکی از جذاب‌ترین محتواهایی است که حتی توجه مخاطبین بی میل به مطالعه را هم جلب می‌کند. انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی هم می‌تواند نرخ تعامل مخاطب با شما را تا حد زیادی افزایش دهد. فقط کافیست با استراتژی مناسب آن را به کار بگیرید و نتایج عالی و بلندمدت کسب کنید.

این مقاله را به اشتراک بگذارید

Telegram
LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات بیشتر

دغدغه «چه پستی بگذارم؟» را برای همیشه فراموش خواهید کرد!

جامع‌ترین مجموعه ایده‌های پست‌گذاری که کمک‌تان می‌کند نه‌تنها جان تازه‌ای به پیج‌تان بدهید، بلکه مخاطبان‌تان را میخکوب محتواهایتان کنید.

کتاب 222 ایده تولید محتوا