12 روش کمیاب انتخاب موضوع برای تولید محتوا

انتخاب موضوع برای تولید محتوا

هرچقدر هم که تولیدکننده محتوای ماهری باشید، زمان‌هایی وجود دارد که انتخاب موضوع برای تولید محتوا برایتان دشوار می‌شود و هیچ ایده‌ای به ذهنتان نمی‌رسد. در نتیجه دچار کلافگی ذهنی و روحی می‌شوید. واقعیتش هم این است که ایده‌های عمومی محدود هستند و از طرفی آنقدر رقابت محتوایی در کسب‌وکارها بالاست که حداقل می‌بایست محتوای یک ماه آینده‌تان را از قبل آماده داشته باشید تا در برابر رقبا زمین نخورید.

در مقاله نهایت افزایش فالوور حقیقی با تولید محتوا، 15 ایده ناب تولید محتوا را بیان کردیم. حالا در این مقاله یاد می‌گیرید که با تولید محتوا در موضوعاتی که از چشم دیگران پنهان مانده، از رقبایتان جلو بیفتید.

فرقی نمی‌کند که برای وبلاگ و پست‌گذاری شبکه‌های اجتماعی محتوا تولید می‌کنید، و یا یک فریلنسر تولید محتوا هستید، این مقاله جامع به شما کمک می‌کند به راحتی از قحطی محتوایی نجات پیدا کنید و همیشه سبدتان پر از ایده محتوا جذاب باشد.

 

روش‌های انتخاب موضوع برای تولید محتوا

 

1. انجمن‌های عمومی

یکی از بهترین قسمت‌هایی که برای الهام گرفتن ایده بسیار خوب است، فروم یا همان انجمن‌های عمومی هستند. فروم‌های عمومی جایی هستند که کاربران بسیاری در مورد موضوعات مختلف باهم تبادل ایده می‌کنند.

یکی از قدرتمندترین فروم‌های عمومی، Qoura است که افراد بسیاری پیرامون مسائل مختلف سوال می‌پرسند و جواب‌های متنوع می‌گیرند. در واقع فروم عمومی، سوال‌هایی که ذهن مخاطب را درگیر کرده است به شما نشان می‌دهد و از این طریق می‌توانید دغدغه ذهنی مخاطبین را متوجه شوید. شاید با خودتان فکر کنید که فروم‌هایی مانند Qoura خارجی هستند و ممکن است برای ما بی استفاده باشند. اما اشتباه نکنید، شما از این طریق می‌توانید به جدیدترین موضوعات جهانی دسترسی داشته باشید و از دیگران پیشتاز باشید.

استفاده از این فروم‌ها هم آسان است. فقط کافیست موضوع تخصصی خودتان را در آن جستجو کنید و بحث‌های اخیری که در رابطه با آن شکل گرفته را بررسی کنید و آن را تبدیل به موضوع برای محتوای جدیدتان کنید.

خلاقیت در تولید محتوا

به طور مثال، در تصویر بالا که از وب‌سایت Qoura گرفته شده، عبارت Digital marketing را جستجو کردیم و یکی از سوالها در این مورد بود که “رسیدن به صفحه اول گوگل برای یک وب‌سایت چقدر هزینه دارد؟ “

همین سوال می‌تواند ایده‌ای برای محتوای بعدی ما باشد. شما هم حوزه کاری خودتان را جستجو کنید و از سوال‌های موجود ایده بگیرید.

 

2. انجمن‌های تخصصی

انجمن‌ها قدمت زیادی در سطح اینترنت دارند اما با این‌ حال هنوز هم محبوبیت خودشان را دارند و از بین نرفته‌اند. در مورد قبل، از فروم‌های عمومی مانند Qoura صحبت کردیم، اما تعداد بسیاری فروم تخصصی هم وجود دارند که فقط در یک زمینه خاص فعالیت می‌کنند. این نوع فروم‌ها معمولا دید بهتری به شما می‌دهند و می‌توانید مباحث عمیق‌تر و تخصصی‌تری را در آنها پیدا کنید.

می‌توانید به زبان انگلیسی نام حوزه+ فروم را سرچ کنید. به عنوان مثال اگر در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارید، Digital marketing+forum را سرچ کنید، تعداد بسیاری انجمن تخصصی برای شما لیست می‌شود.

انجمن‌های فارسی عمومی زیادی وجود ندارد، اما انجمن‌های تخصصی فارسی به وفور یافت می‌شوند. به عنوان مثال، انجمن “نینی سایت” که ممکن است نام آن را شنیده باشید، فرومی برای مادران باردار و نگهداری از کودکان است. کسب‌وکارهایی که مخاطب هدف آنها مادران و یا کودکان هستند می‌توانند در این انجمن دغدغه مادران را پیدا کنند.

ایده های تولید محتوا

با توجه به پیام بالا، می‌توان یک محتوا با این عنوان تولید کرد: ” 5 عامل تاخیر در راه افتادن در کودکان“. به همین راحتی یک ایده برای تولید محتوا پیدا شد.

یا در مثال دیگر، انجمن تخصصی “وردپرس فارسی”، فرومی است که در آن برنامه‌نویسان و صاحبین وب‌سایت‌های وردپرسی حضور دارند و باهم تبادل اطلاعات می‌کنند. در این انجمن می‌توانید پیرامون مسائل تخصصی وردپرس مطالب جدید و به روز را گردآوری کنید.

کافیست انجمن تخصصی فارسی مرتبط با حوزه خودتان را پیدا کنید و با عضویت در آن، به موضوعات جدید برای محتوایتان دسترسی داشته باشید.

 

3. مجلات و انتشارات حوزه فعالیت‌تان

مجلات حوزه فعالیت و انتشارات تخصصی صنعت‌تان را پیدا کنید و در آن عضو شوید. همواره این مجلات را مطالعه کنید و ترندها و موضوعات داغ روز را بررسی کنید.

به محتوای این مجلات توجه کنید. ببینید کدام یک از محتواها کامنت، لایک و یا انتشار بیشتری پیدا کرده و شما هم از آن ایده بگیرید. موضوعات جذاب و محبوب از این طریق به خوبی شناسایی می‌شوند.

سعی نکنید محتوا را کپی کنید، بلکه به جای آن، دیدگاه خودتان را در آن مورد بنویسید و یا حتی نقطه نظرات مخالف با آن را بیان کنید. در کل محتوایی تولید کنید که یکتا باشد و ارزش بحث کردن داشته باشد.

 

4. دنبال کردن اینفلوئنسرها

اینفلوئنسرها به دلیل طبیعت شغلی‌شان، همیشه به روز هستند و محتواهای جدید را به اشتراک می‌گذارند. اینفلوئنسرهای مرتبط با حوزه کاری‌تان را دنبال کنید و ببینید که پیرامون چه موضوعاتی صحبت می‌کنند. طبیعتا اگر اینفلوئنسر در باب موضوعی صحبت می‌کند، آن موضوع برای مخاطب هدف او (که مخاطب هدف شما هم هست) می‌تواند جالب باشد. در نتیجه شما هم در مورد آن موضوع تولید محتوا کنید.

این روش به خصوص برای انتخاب موضوع برای تولید محتوا در اینستاگرام بسیار کاربردی است چرا که شبکه اینستاگرام بیشترین جمعیت اینفلوئنسر را در ایران به خودش اختصاص داده است.

 

5. سوالاتی که افراد از اینفلوئنسرها می‌پرسند

همانطور که گفتیم، اگر فعالیت اینفلوئنسری مشابه با فعالیت شما باشد، مخاطبین او می‌توانند مخاطب هدف شما هم باشند. در نتیجه نوع رفتار و دغدغه آن مخاطبین، می‌تواند برای شما هم مهم باشد و شما می‌توانید موضوعات جذاب برای مردم را از این طریق تشخیص بدهید.

افراد زیادی سوالاتشان را به صورت کامنت در زیر پست اینفلوئنسرها می‌پرسند. اما ممکن است اینفلوئنسرها به دلیل مشغله زیاد نتوانند پاسخگوی آن سوالات باشند. شما می‌توانید این سوالات را جمع کنید و در مورد آن محتوا تولید کنید و افراد سوال کننده را به محتوای خودتان ارجاع دهید.

در شبکه‌ای مانند اینستاگرام، اینفلوئنسرها ممکن است سوالات را در قالب باکس سوال در استوری منتشر کنند. می‌توانید آن را هم تحت نظر داشته باشید تا از سوالات و دغدغه مخاطبین بهتر خبردار شوید.

 

 6. رصد کردن برند در شبکه‌های اجتماعی (Social Listening)

یکی از روش‌های رصد کردن شبکه‌های اجتماعی، استفاده از هشتگ است. اما برخی مواقع وجود دارند که افراد به صورت ناشناس و بدون استفاده از هشتگ و یا منشن، در مورد برند ما در شبکه‌های اجتماعی صحبت می‌کنندکه طبیعتا این دسته از افراد را با استفاده از هشتگ و منشن نمی‌توان پیدا کرد.

اینجا بود که ابزارهایی برای رصد برند در شبکه‌های اجتماعی به وجود آمد و پدیده‌ای به نام Social Listening  یا همان گوش دادن به شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت. با این نوع ابزارها می‌توانیم متوجه شویم که در مورد ما در رسانه‌های اجتماعی چه گفته می‌شود و حتی می‌توانیم رقبا را هم بهتر زیر نظر بگیریم.

یکی از بهترین ابزارهای Social listening، ابزار BrandMentions است که می‌تواند تمام مطالب شبکه‌های اجتماعی را که حتی هشتگ و منشن ندارند اما به ما مربوط هستند را به ما نشان دهد.

ابزار تولید محتوا

با استفاده از این ابزار، می‌توانید هر موضوعی را دنبال کنید و ببینید کاربران در شبکه‌های اجتماعی در مورد آن چه می‌گویند؟ چه مشکلاتی دارند؟ چه حرف‌های مشترکی وجود دارد؟

در نتیجه ایده تولید محتوایتان را پیدا کنید.

 

7. محتواهای محبوب سایتتان

سری به وب‌سایتتان و محتواهایی که در آن آپلود کرده‌اید بزنید، حتی اگر قدیمی باشند. اگر در مورد همان موضوع، ترندهای جدیدی مطرح شده است در مورد آن تولید محتوا کنید. حتی می‌توانید محبوب‌ترین محتواهایتان را پیدا کنید و آنها در قالب‌های دیگری مثل پادکست، اینفوگرافیک، ویدیو و … بازتولید کنید.

 

8. ابزار Ubersuggest

Ubersuggest یکی از بهترین ابزارهای تحقیقات کلمات کلیدی است که بسیاری از دیجیتال مارکترها از آن استفاده می‌کنند. این ابزار می‌تواند ایده‌ های تولید محتوا زیادی به شما بدهد. استفاده از آن هم آسان است. کافیست مراحل زیر را انجام بدهید:

قدم 1: کلمه کلیدی‌تان را باکس جستجو وارد کنید و گزینه Search را انتخاب کنید.

ایده محتوا جذاب

قدم 2: از منوی سمت چپ گزینه “Content ideas” را انتخاب کنید.

موضوعات جذاب برای مردم

قدم 3: در این مرحله، لیستی از محتواهای مختلف برای شما نمایش داده می‌شود که می‌توانید از آنها ایده بگیرید. به همین راحتی!

به عنوان مثال، محتوای سوم از لیست تصویر، مربوط به روزنامه هافینگتن پست است، با این عنوان: “29 معیار ضروری بازاریابی محتوا”.

حالا ما می‌توانیم از این محتوا ایده بگیریم و آن را برای خودمان شخصی‌سازی کنیم. مثلا محتوایی با این عنوان تولید کنیم:

37 معیار بازاریابی محتوا برای افزایش فالوور در اینستاگرام”

همانطور که دیدید، هیچ محتوای کپی انجام نشد، بلکه فقط ایده گرفتیم و آن را متناسب با خودمان تغییر دادیم.

حالا می‌توانید از همان منوی سمت چپ، گزینه Keyword Ideas را انتخاب کنید. این گزینه تعداد بسیاری کلمه کلیدی متناسب با ایده شما در اختیارتان قرار می‌دهد که هر کدام می‌تواند موضوعی جداگانه برای محتوای بعدی شما باشد.

زمانی که روی هر کلمه کلیدی که برای شما نمایش داده می‌شود کلیک کنید، می‌توانید موارد زیر را در مورد آن مشاهده کنید:

  • Google SERP: این گزینه، 100 وبسایت برتری را که برای آن کلمه کلیدی خاص وجود دارند به شما نمایش می‌دهد.
  • Estimated Visits: این گزینه، ترافیک تقریبی که برای آن کلمه کلیدی وجود دارد به شما نشان می‌دهد.
  • Links: این مورد، تعداد بک‌لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر گرفته شده را به شما نشان می‌دهد.
  • DS: این مورد، امتیاز دامنه را از 1 تا 100 به شما نمایش می‌دهد.
  • Social Shares: و در نهایت، این معیار تعداد دفعاتی را که آن URL در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده را به شما نشان می‌دهد.

این ابزار، دید بسیار حرفه‌ای، به خصوص برای تولید محتوای سئو شده به شما می‌دهد و کمک می‌کند همیشه موضوعات ترند برای تولید محتوا داشته باشید.

 

9. ابزار Answer the Public

یکی از ابزارهای دیگری که برای گرفتن ایده بسیار استفاده می‌شود Answer the public است. البته این ابزار به اندازه SEMRush حرفه‌ای نیست اما می‌تواند تا حدی به شما کمک کند.

زمانی که موضوعی را در این ابزار سرچ می‌کنید تمامی موضوعات مرتبط دیگر را بر اساس حروف الفبا به شما نمایش می‌دهد. این ابزار بسیار ساده و کاربردی است و حتی می‌توانید اطلاعاتی را که از طریق سایت به دست آورده‌اید در قالب فایل اکسل استخراج کنید.

این ابزار هم نسخه پولی و هم نسخه رایگان دارد. در نسخه پولی تعداد سرچ‌های بیشتری را در طول روز می‌توانید انجام بدهید.

 

10. فعال کردن Google Alert

یکی از امکانات جالب گوگل، Google Alerts است که اگر آن را فعال کنید می‌توانید بسیاری از موضوعات را در سطح اینترنت ردیابی کنید. در واقع با این ویژگی، عبارت یا کلمه‌ای را وارد می‌کنید و هر چه در سطح اینترنت با آن کلمه کلیدی منتشر شود به شما اطلاع داده می‌شود.

برای فعال کردن این ویژگی، نیاز به یک اکانت گوگل دارید، در نهایت به سادگی از طریق تنظیمات می‌توانید آن را فعال کنید.

این ویژگی جالب گوگل به شما این امکان را می‌دهد که از تمام موضوعاتی که برایتان مهم است به صورت روزانه اطلاع داشته باشید. در ضمن می‌توانید برای جلوگیری از حجم زیاد محتوا، مواردی را برای خودتان فیلتر کنید تا فقط موضوعات دلخواه برایتان ارسال شود. تولیدکنندگان محتوا برای به روز بودن محتوایشان از این ویژگی بسیار استفاده می‌کنند.

11. ابزارهای تولید موضوع محتوا

چندین ابزار خارجی کاربردی وجود دارند که می‌توانید با آنها برای محتوایتان ایده بگیرید. این ابزارها به طور اتوماتیک برای شما ایده‌هایی برای عنوان محتوا تولید می‌کنند و فقط کافیست کلمات کلیدی مربوط به حوزه فعالیت خودتان را در آن وارد کنید.

دو مورد از محبوب‌ترین این ابزارها شامل زیر هستند:

  • ابزار تولید موضوع HubSpot
  • ابزار تولید موضوع Portent

به عنوان مثال، ما کلمه Marketing را در ابزار هاب اسپات وارد کردیم، این ابزار به طور اتوماتیک برای ما چندین موضوع تولید کرد که یکی از آنها عنوان زیر بود:

بازاریابی، انتظارات در برابر واقعیت‌ها”

به همین راحتی می‌توانید بدون فکر کردن تعداد زیادی عنوان برای تولید محتوایتان داشته باشید.

ابزار تولید محتوا هاب اسپات

12. تد تاک Ted Talk

تد تاک مجموعه همایش‌های جهانی است که در حوزه تکنولوژی و سرگرمی تولید می‌شود و سخنرانی‌های بسیار آموزنده‌ای را پوشش می‌دهد. در تد تاک حول موضوعات گسترده‌ای صحبت می‌شود و بسیاری از ویدیوهای آن با زیرنویس فارسی هم وجود دارند. این ویدیوها منابع غنی یادگیری هستند. کافیست سخنرانی‌هایی را که به حوزه فعالیت شما نزدیک است انتخاب کنید و به آنها گوش کنید تا از جدیدترین مسائل روز دنیا با خبر شوید.

این برنامه ایده‌های جالب و جدید بسیاری را می‌تواند برای موضوع تولید محتوا در اختیارتان قرار بدهد.

 

جمع‌بندی

در این مقاله، 12 منبع محتوایی را به شما گفتیم که می‌توانند روش‌های ایده گرفتن برای موضوع بعدی محتوای شما باشند. همان طور که دیدید، خلاقیت در تولید محتوا صرفا یک مسئله ذاتی نیست و ایده یابی برای تولید محتوا برای همه مقدور است. هر زمان که تولید محتوا کلافه‌تان کرد و ایده‌ای به ذهنتان نرسید، سری به این لیست بزنید و از روش‌های جامع آن استفاده کنید.

این مقاله را به اشتراک بگذارید

Telegram
LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات بیشتر

دغدغه «چه پستی بگذارم؟» را برای همیشه فراموش خواهید کرد!

جامع‌ترین مجموعه ایده‌های پست‌گذاری که کمک‌تان می‌کند نه‌تنها جان تازه‌ای به پیج‌تان بدهید، بلکه مخاطبان‌تان را میخکوب محتواهایتان کنید.

کتاب 222 ایده تولید محتوا