نهایت گزینش محتوا + 12 استراتژی برای نامحدود شدن ایده های تولید محتوا

گزینش محتوا در دیجیتال مارکتینگ

همانطور که همه ما می‌دانیم، طوفان تولید محتوا در حال چیرگی به دنیای بازاریابی است و هر کسب‌وکاری باید در این دنیای پر رقابت برای خودش برنامه محتوایی داشته باشد. اگر غیر از این باشد، محکوم به شکست است!

اما دغدغه ذهنی بسیاری از کسب‌وکارها این است که:

اهمیت تولید محتوا را می‌دانم، اما ایده‌های تولید محتوایم ته کشیده! چکار کنم که هر روز محتوای دست اول داشته باشم؟”

چاره دغدغه شما در دو کلمه پنهان شده: “گزینش محتوا” یاcontent curation“.

در مقاله افزایش فالوور با تولید محتوا نیز تاکید کردیم که یک روش فوق‌العاده موثر برای نامحدود کردن ایده های تولید محتوا، استفاده از گزینش محتوا است. در این مقاله به تفصیل معنی گزینش محتوا را توضیح می‌دهیم و استراتژی‌هایی را به شما می‌گوییم که با آن می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، محتوای ناب و دست اول داشته باشید.

 

گزینش محتوا (content curation) چیست؟

به گزینش محتوا، جایگزینی محتوا و یا محتوای گزینش شده هم می‌گویند. به ساده‌ترین بیان، “گزینش محتوا” یا همان “Content curation” یعنی شما از منابع مختلف، محتوای ارزشمند و مرتبط با حوزه کاری‌تان را پیدا کنید، آنها را جمع‌بندی و سازمان دهی کنید، نظر خودتان را به آن اضافه کنید، و در نهایت آن را برای مخاطبان‌تان منتشر کنید.

گزینش محتوا، به خصوص برای استراتژی محتوایی شبکه‌های اجتماعی حیاتی است. دلیلش هم این است که شما برای حفظ تعامل مخاطب، به محتوای روزانه احتیاج دارید. از طرفی، هر روز نمی‌توانید برای ایده محتوا طوفان فکری داشته باشید، در نتیجه محتوای گزینش شده سریع‌ترین راه‌حل است.

گزینش محتوا کپی‌برداری نیست! آن را با سرقت محتوا اشتباه نگیرید

با این تعریف، شاید برایتان سوال پیش بیاید که آیا این دزدی محتوا نیست؟ باید گفت که خیر. شما قرار نیست محتوایی که پیدا کردید را مستقیما کپی کنید، آن هم بدون ذکر منبع!

بلکه شما محتوا را گلچین می‌کنید و آن را به زبان خودتان بازنویسی می‌کنید. یا حتی تکه‌هایی از آن را در محتوا می‌آورید و در آخر هم از منبع اصلی یاد می‌کنید. با این کار، مورد اعتمادتر و معتبرتر به نظر می‌رسید و حتی ممکن است نظر نویسنده محتوا را بخاطر بازنشر، به خوبی جلب کنید. در واقع با این کار، علاوه بر این که مخاطبان‌تان شما را به عنوان یک متخصص به‌روز می‌شناسند، شما با اشاره به منبع، از نویسنده محتوا نیز حمایت می‌کنید.

 

چرا باید از گزینش محتوا در برنامه محتوایی‌مان استفاده کنیم؟

طبق آمار، 55% کسب‌وکارها، استارت‌آپ‌های کوچکی هستند که بودجه کافی برای تولید محتوای منحصربه‌فرد ندارند. از طرفی، 85% از همین کسب‌وکارهای نوپا، گزارش کرده‌اند که گزینش محتوا به مدیریت هزینه‌شان بسیار کمک کرده و موفقیت برنامه محتوایشان را مدیون جایگزینی محتوا هستند.

همین آمار، نشان می‌دهد که گزینش محتوا تا چه حد برای کسب‌وکارهایی با محدودیت بودجه اهمیت دارد.

مزایای گزینش محتوا

علاوه بر این، گزینش محتوا می‌تواند نتایج زیر را برای کسب‌وکارتان به همراه داشته باشد:

  • مطالب به روزتر و در نتیجه سئو بهتر
  • افزایش ترافیک وب‌سایت
  • افزایش آگاهی از برند
  • افزایش نرخ تعامل مخاطب (اینگیجمنت ریت) در شبکه‌های اجتماعی
  • احتمال تبدیل شدنتان به رهبر فکری صنعت‌
  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه
  • شناخته شدن به عنوان یک متخصصی که اطلاعاتش همیشه به‌روز است

 

تفاوت “گزینش محتوا” با “تولید محتوا” چیست؟

تفاوت تولید محتوا با گزینش محتوا

فرض کنید شما داستانی را از خودتان می‌نویسید و آن را برای مخاطبتان منتشر می‌کنید. در مقابل، دوست‌تان لیستی از کتاب‌های پیشنهادی که به نظرش ارزشمند می‌آیند را برای فالوورهایش به اشتراک می‌گذارد. در این حالت شما تولید محتوا انجام داده‌اید و دوست‌تان گزینش محتوا انجام داده است.

یا مثلا شما طبق تجربیات خودتان، 10 روش افزایش فالوور را در یک مقاله منتشر می‌کنید. در مقابل، دوست‌تان 3 مقاله راجع به افزایش فالوور می‌خواند، 10 روش کاربردی‌تر از روش‌های موجود در آن 3 مقاله را انتخاب می‌کند، نظر و تجربیاتش را راجع به آن روش‌ها بیان می‌کند و در همه این‌ها را در قالب یک مقاله منتشر می‌کند. در این حالت نیز شما تولید محتوا انجام داده‌اید و دوست‌تان گزینش محتوا انجام داده است.

در واقع در تولید محتوا، شما یک ایده را پیدا می‌کنید، شروع به نوشتن نظرات و دانش خودتان می‌کنید و آن مطلب را برای مخاطب‌تان منتشر می‌کنید. در این حالت محتوای شما کاملا منحصربه‌فرد و زاییده ذهن خودتان است. اما در گزینش محتوا، شما جستجو می‌کنید و محتواهایی که از قبل تولید شده را در مورد یک موضوع پیدا می‌کنید، آن را گلچین می‌کنید، نظرات و تجربیات خودتان را اضافه می‌کنید و با ذکر منبع، آن را برای مخاطب‌تان منتشر می‌کنید.

 

مراحل گزینش محتوا

1. انتخاب ایده و جمع‌آوری مطالب

در این مرحله ایده را انتخاب می‌‌کنید، در منابع معتبر و مختلف شروع به سرچ می‌کنید و محتواهای ارزشمند را گردآوری می‌کنید.

 

2. غربال کردن مطالب

حالا کوهی از محتوا دارید. قاعدتا همه آنها را نمی‌توانید یکجا منتشر کنید. پس شروع می‌کنید محتواهایی را انتخاب می‌کنید که به چالش مشتری یا مخاطب شما نزدیک‌تر و مرتبط‌تر است.

 

3. سامان‌دهی مطلب موردنظر

حالا مطالب پراکنده را طوری در یک مطلب سازمان‌دهی می‌کنید که خواندنش برای مخاطب هموار باشد. محتوای شما باید از مقدمه تا نتیجه، دارای ساختار منظم باشد و مخاطب را گیج نکند.

 

4. اضافه کردن نظرات ارزشمند به آن

این مرحله خیلی مهم است. اینجا شما سعی می‌کنید نظر خودتان را طوری وارد محتوا کنید که آن را ارزشمندتر کند و ارزش افزوده‌ای برای آن ایجاد کند. نظر شما می‌تواند در حد یک خط و یا یک صفحه باشد، مهم این است که هدف کلی محتوا را نشان بدهد و پیام جدیدی داشته باشد.

در این قسمت، به مخاطب بگویید این محتوا به چه دردش می‌خورد و قرار است چه کمکی به او بکند.

 

5. انتشار محتوا در کانال مناسب

سعی کنید محتوا را از همان اول مناسب کانال موردنظرتان انتخاب کنید. مثلا اگر محتوایتان طولانی است جایش در توئیتر نیست، یا اگر تصویر ندارد جایش در اینستاگرام نیست. محتوای شما باید کاملا متناسب با مخاطب هدف کانال موردنظرتان باشد.

در نهایت، از بازخورد مخاطبین غافل نشوید. بازخورد آنها، دید شما را نسبت به انتخاب محتواهای آینده روشن‌تر می‌کند.

بهتر است برای گزینش محتوا یک نیچ مارکت انتخاب کنید. مثلا من در پیج کاری‌ام در اینستاگرام، موضوع بازاریابی ویروسی را انتخاب کردم. سپس محتواهای موجود در وب به همراه تحقیقات آقای جونا برگر و حتی کتاب ایشان را بررسی کردم، قسمت‌هایی که در بازار ایران به خوبی جواب می‌داد را انتخاب کردم، نظرات و تجربیات خودم و حتی اساتیدم را اضافه کردم و در قالب پادکست‌های 1 دقیقه‌ای در اینستاگرام منتشر کردم. همین باعث شد حتی بدون تبلیغات، پیجم رشد کند.

 

12  استراتژی طلایی برای گزینش محتوا (content curation)

تا به اینجا با مفاهیم تئوری گزینش محتوا و تفاوتی که با تولید محتوا دارد آشنا شدیم. حالا وقتش است وارد این استخر عمیق بشویم و شنا یاد بگیریم. قواعد این شنا چیزی نیستند جز استراتژی‌های گزینش محتوا. استراتژی‌هایی که اگر آنها را به کار بگیرید، تبدیل به یک حرفه‌ای به تمام معنا می‌شوید. در نتیجه، هر روز بدون اینکه وقت زیادی صرف کنید، محتوای جذاب و دست اول برای وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی‌تان دارید.

 

1. استفاده از خبرهای جدید و ترندها

مدل‌های جدید، تکنولوژی جدید، خبرهای جدید و …

تابحال به کلمه “جدید” دقت کرده‌اید؟ وقتی این کلمه را پشت جمله‌ای می‌شنویم بلافاصله توجهمان جلب می‌شود. چون می‌ترسیم مبادا اتفاقات جدید روز را از دست بدهیم، این مسئله را حتی روانشناسی هم ثابت کرده است. شما قرار است دقیقا به همین روش، توجه مخاطب یا مشتری‌تان را جلب کنید.

می‌توانید از خبرهای جدید استفاده کنید، نظر خودتان را در مورد آن بنویسید و منتشر کنید. البته مراقب باشید که موضوعات مورد استفاده، مرتبط با حیطه فعالیتتان باشد، در غیر این صورت، نتیجه عکس خواهد بود.

استراتژی های گزینش محتوا content curation

استفاده از موضوعات جدید دو مزیت خیلی مهم دارد:

  • احتمال بازنشر محتوای شما توسط مخاطب را بسیار افزایش می‌دهد.
  • شما را به عنوان یک پیشرو نشان می‌دهد که همیشه اطلاعاتش به روز است. در این صورت، همانطور که قبل‌تر هم گفتیم، حتی می‌تواند شما را تبدیل به رهبر فکری صنعت‌تان کند.

 

2. استفاده از نظرات متخصصین

هیچ چیزی نمی‌تواند ارزشمندتر از نظر متخصصین یک صنعت باشد. دلیلش هم آن است که متخصص، برای به دست آوردن این اطلاعات ارزشمند، آزمون و خطاها انجام داده، شکست خورده و تجربه‌ها کرده است.

از مصاحبه‌های کمتر دیده شده با متخصصین صنعت‌تان استفاده کنید. اگر پادکست یا ویدیویی دارند از آن بهره ببرید. حتی مقالات وبلاگشان را بررسی کنید و اگر مطلب جالبی نوشته‌اند با ذکر منبع، خلاصه شده‌ی آن را منتشر کنید.

برای این کار می‌توانید در گوگل، کلمه “متخصص + حوزه کاری‌تان” را جستجو کنید. اگر هم می‌خواهید از متخصصین بین‌المللی ایده بگیرید، می‌توانید کلمه “Expert” را به همراه حوزه کاری‌تان به انگلیسی در گوگل سرچ کنید که البته مورد دوم بسیار بهتر است. به این خاطر که می‌توانید با ایده‌های به روز جهانی آشنا شوید.

استراتژی های کانتنت کیوریشن

 

3. دنبال کردن وبلاگ‌های خارجی

یکی از روش‌هایی که در کشور عزیز ما ایران، به وفور توسط بازاریابان محتوایی استفاده می‌شود، همین استراتژی است. در بسیاری از موارد، وبلاگ‌های ایرانی از محتواهای ترجمه‌ شده خارجی حوزه فعالیت‌شان استفاده می‌کنند.

محتوای گزینش شده با مقالات خارجی

 البته این کار مزایا و معایب خودش را دارد. یکی از معایب این کار این است که احتمال دارد چند وب‌سایت، هم‌زمان یک محتوا را ترجمه کنند. در چنین حالتی، گوگل به محض دیدن محتوای مشابه، آن را کپی تصور می‌کند. در نتیجه، وب‌سایت شما جریمه می‌شود که ضربه بدی به سئو وارد می‌کند.

اما روش درست این استراتژی چیست؟

کمک گرفتن از مقالات خارجی خیلی هم خوب است. اما به شرط اینکه شما محتوا را به درستی تالیف کنید، آن را به زبان خودتان گردآوری کنید و نظرات خودتان را هم به آن وارد کنید. در این صورت محتوای شما نه تنها کپی نیست، بلکه بسیار ارزشمند است.

مقالات خارجی معتبر حوزه فعالیت‌تان را دنبال کنید و هرچه را که از آنها یاد می‌گیرید به مخاطبتان هم منتقل کنید. به همین سادگی می‌توانید محتوای به روز داشته باشید!

 

4. استفاده از مطالعه موردی (Case Study)

زمانی که می‌خواهید در مورد موضوعی برای مخاطب صحبت کنید، ممکن است آنقدر خشک و تئوری باشد که هیچ جذابیتی برایش ایجاد نکند. در چنین شرایطی، یکی از بهترین روش‌ها استفاده از مطالعه موردی یا همان کیس‌استادی است. با این روش مطلب شما بیشتر در ذهن مخاطب ماندگار می‌شود.

البته اشتباه نکنید، کیس‌استادی و مثال با هم متفاوت هستند. در مثال، شما نمونه‌ای را توضیح می‌دهید که مطلب‌تان را قابل‌فهم‌تر کند. در صورتی که در کیس‌استادی، شما کل موضوع را روی یک نمونه واقعی انجام شده، از ابتدا تا نتیجه بررسی می‌کنید.

استراتژی جایگزینی محتوا

 

5. ساخت محتواهای لیستی

اگر گذری به پیج‌های آموزشی اینستاگرام زده باشید، احتمالا این عنوان‌ها را به چشمتان دیده‌اید:

10 ابزار ادیت عکس

بهترین سایت‌های دانلود از یوتیوب

15 اپلیکیشن عالی برای مدیریت زمان و …

این محتواها اتفاقی تولید نشده‌اند. در واقع یکی از استراتژی‌های گزینش محتوا هستند که بسیار کاربردی هستند و از مخاطبین بازخورد عالی می‌گیرند.

اتفاقا این نوع گزینش محتوا خیلی هم ساده و سریع است. فقط کافیست در مورد موضوعی، منابع، ابزارها، بدترین‌ها، بهترین‌ها … و در کل هر چیزی را که به حالت یک لیست در می‌آید جمع‌آوری کنید، آن را در اختیار مخاطبتان قرار دهید و نتیجه‌اش را ببینید. این روش در محتوای وبلاگی هم به وفور استفاده می‌شود.

کاربران عاشق محتوای لیستی هستند. معمولا هم چون نمی‌توانند کل آن را به خاطر بسپارند محتوای شما را ذخیره می‌کنند که در زمان نیاز از آن استفاده کنند.

همین مسئله، یعنی”Save” کردن محتوا، در شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام نرخ تعامل بالای شما را نشان می‌دهد و باعث رشد پیجتان می‌شود.

 

6. راهنما و آموزش‌های عملی

راهنماها و آموزش‌های عملی بهترین نوع محتوا هستند. دلیلش هم این است که مشکلی را از مخاطب حل می‌کنند و به آنها مهارت خاصی را یاد می‌دهند.

همانطور که گفتیم نیازی نیست خودتان تولید محتوا کنید. می‌توانید آموزش‌های مرتبط با حوزه کاری‌تان را از وب‌سایت‌های مختلفی مثل یوتیوب و پینترست پیدا کنید و آن را با مخاطبتان به اشتراک بگذارید. به لطف این شبکه‌ها گزینش محتوای کاربردی امروزه راحت‌تر از همیشه شده است.

به عنوان مثال فرض کنید محصولات شما صنایع دستی و یا وسایل تزیینی هستند. می‌توانید هرزگاهی آموزش‌های مختلفی مثل ساخت شمع، ساخت دستبند، لوازم هنری و … را با مخاطبتان به اشتراک بگذارید. مطمئن باشید مخاطب به خاطر کاربردی بودن این نوع محتوا حتما از شما تشکر خواهد کرد.

هنری‌آنلاین، یکی از کسب‌وکارهای موفق آنلاین در زمینه لوازم هنری است. در پست اینستاگرامی زیر، بدون اینکه خودش تولید محتوا کند، از ویدیوی آموزشی خارجی کمک گرفته و تنها آن را ترجمه کرده است. همین پست اینستاگرامی، برای هنری‌آنلاین حدود 8000 لایک واقعی و تعداد زیادی کامنت به همراه داشته است.

 

7. زندگینامه و تاریخچه برندهای موفق

زندگینامه افراد معروفی که در یک صنعت خاص به موفقیت رسیده‌اند همیشه الهام‌بخش افراد بوده است. همانطور که در مقاله داستان سرایی در بازاریابی (استوری تلینگ) هم گفتیم، ما با شکست‌ها و موفقیت‌های قهرمانان یک صنعت همذات‌پنداری می‌کنیم و محتوای داستانی، تاثیر معجزه‌آسایی بر ما می‌گذارد.

فقط کافیست افراد موفق حوزه کاری‌تان را پیدا کنید و بیوگرافی آنها را جمع‌آوری کنید. برای این کار از وب‌سایت ارزشمند ویکی‌پدیا هم می‌توانید کمک بگیرید. داستان زندگی‌شان و اینکه چطور در آن کار خاص موفق شده‌اند را بگویید. مخاطب با این کار انگیزش می‌شود و با شما تعامل بهتری برقرار می‌کند.

این کار را در مورد تاریخچه شکل‌گیری برندهای موفق هم می‌توانیم انجام بدهیم.

اینفوگرافیک برند Airbnb

 

8. مقایسه دو موضوع

“مقایسه” مفهومی است که شاید بتواند دریایی از ایده‌ی تولید محتوا برایتان به ارمغان داشته باشد. همیشه کاربرانی هستند که در استفاده از دو یا چند محصول یا خدمت دچار شک هستند و به این فکر می‌کنند که کدام بهتر است.

در هر زمینه‌ای که فعالیت می‌کنید، می‌توانید دو یا چند موضوع را انتخاب کنید، در مورد آنها تحقیق کنید و مطلب گردآوری کنید. سپس در قالب مقایسه، مزایا و معایب هر کدام را به مخاطب بگویید و ابهاماتش را برطرف کنید. این استراتژی یکی از کاربردی‌ترین استراتژی‌های گزینش محتواست که اگرچه کمی وقت‌گیر است، اما بهترین نتیجه را خواهد داد.

می‌توانید یک موضوع را انتخاب کنید، مثلا انتخابات، و دیدگاه‌ها طرفین را در قالب یک محتوا مقایسه کنید. یا مثلا می‌توانید نظریات متخصصین مختلف راجع به بازاریابی چریکی را در قالب یک مقاله، مقایسه کنید. یا هم تبلیغات 2 کمپانی در یک مناسبت خاص را با یکدیگر مقایسه کنید.

مقایسه، روشی است که وب‌سایت زومیت به خوبی آن را انجام می‌دهد و می‌توان گفت یکی از استراتژی‌های اصلی‌اش است.

مقایسه گلکسی A70 و A51 در زومیت

 

9. روند زمانی

استراتژی روند زمانی، شرح یک واقعه را با ترتیب زمانی نمایش می‌دهد. این واقعه می‌تواند در مورد زندگی یک فرد موفق باشد، در مورد شکل‌گیری تا معروفیت یک برند، و یا … باشد.

البته ممکن است فکر کنید این استراتژی بیشتر در زیرمجموعه زندگینامه قرار بگیرد. اما از آنجایی که این روزها استفاده از آن محبوب شده به عنوان یک استراتژی مستقل به کار می‌رود.

این استراتژی معمولا در قالب اینفوگرافیک ارائه می‌شود.

اینفوگرافیک ایلان ماسک

 

10. ترکیب محتوا (Remix)

احتمالا با مفهوم ریمیکس در دنیای موسیقی آشنا هستید. دیجی چندین آهنگی را که از قبل تولید شده به روش هنرمندانه‌ای به هم می‌چسباند، به طوری که شما حتی متوجه فاصله بین آهنگ‌ها نخواهید شد.

در گزینش محتوا به روش ترکیب هم باید ریتم را حفظ کنید، درست مانند دیجی!

گزینش محتوا با ترکیب محتوا

محتواهای از قبل تولید شده را در باب یک موضوع پیدا کنید، چکیده مهم‌ترین بخش‌های آن را جدا کنید و طوری آن را ترکیب کنید که به یک محتوای یکتا و ارزشمند تبدیل شود.

 

11. جمع سپاری (Crowdsourcing)

جمع سپاری در تولید محتوا و گزینش محتوا

جمع‌سپاری واژه‌ای است که در بازاریابی کمتر به گوش ما خورده، اما یکی از قدرتمندترین روش‌های گزینش محتوا است. در این روش، ایده و یا سوال‌تان را در اختیار مخاطب می‌گذارید و به او اجازه می‌دهید در مورد آن بحث کند. در واقع اینجا شما دارید از دانش مخاطب استفاده می‌کنید.

احتمالا شما هم به یاد محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) افتادید، اما این روش کمی متفاوت است.

به عنوان مثال، فرض کنید مخاطب در مورد موضوعی برایتان کامنت می‌گذارد و کاملا نظری مخالف با شما دارد. سعی کنید با او وارد بحث شوید و صحبت را ادامه بدهید.

در ادامه، همان بحثی را که با مخاطب انجام دادید تبدیل به یک محتوا کنید. محتوایی که هم زاویه موافق و هم زاویه مخالف را پوشش داده است.

البته در این روش سعی کنید از افراد صاحب‌نظر بخواهید که در بحث‌تان شرکت کنند. مثلا می‌توانید اینفلوئنسرهای صنعت‌تان را در پست‌تان تگ کنید تا برایتان کامنت بگذارند. در این صورت محتوای غنی‌تری خواهید داشت.

 

12. استفاده از محتواهای پربازدید انگلیسی

بودن در ایران یک فرصت عالی برای استفاده از گزینش محتوا به وجود آورده. محتواهای فوق‌العاده‌ای به زبان انگلیسی وجود دارد که فقط به دلیل انگلیسی بودن، ایرانیان بسیار کمی آن‌ها را می‌خوانند. شما با گزینش محتوا در واقع در وقت خواننده صرفه‌جویی می‌کنید و به او می‌گویید که من در این موضوع خاص، فقط بهترین‌هایی را برایتان آورده‌ام که نیاز دارید بخوانید. حالا علاوه بر گزینش محتوا، اگر ترجمه هم انجام دهید، یک ارزش دیگر هم برای مخاطبان‌تان خلق کرده‌اید. در واقع بسیاری از افراد محتوای مرجع انگلیسی نمی‌خوانند چون مجبور می‌شوند دائم از دیکشنری استفاده کنند.

 

می‌توانید پیج‌های اینستاگرام، وبسایت‌های برتر، کانال‌ها پرمخاطب یا حتی کتب پرفروش حوزه کاری‌تان به زبان انگلیسی را بررسی کنید و محتواهایی که بازخورد بیشتری دریافت کرده‌اند یا حتی ویروسی شده‌اند را گزینش کنید، ترجمه کنید، جمع‌آوری و ساماندهی کنید، نظرات و تجربیات خودتان را اضافه کنید و در نهایت در قالب یک محتوا منتشر کنید. با این کار محتواهای فوق‌العاده ارزشمندی منتشر خواهید کرد.

 

آیا ابزارهای گزینش محتوا برای ما فارسی‌زبانان کاربرد دارند؟

ابزارهای بسیاری وجود دارند که در نوشتن محتوای گزینش شده به ما کمک می‌کنند. اما متاسفانه این ابزارها برای زبان فارسی طراحی نشده‌اند و محتواهای انگلیسی را پوشش می‌دهند. اگر به مطالعه منابع خارجی عادت دارید این ابزارها می‌توانند کمک‌تان کنند.

به هر روی در این مقاله فقط به نام این ابزارها بسنده می‌کنیم و از معرفی آنها صرف‌نظر می‌کنیم.

مهم‌ترین این ابزارها شامل زیر هستند:

 

12  نکته مهم برای حرفه‌ای‌تر کردن گزینش محتوا

نکات مهم گزینش محتوا در تولید محتوا

1. اهداف مشخص و قابل اندازه‌گیری

قبل از اینکه شروع به گزینش محتوا کنید، برای خودتان هدف‌گذاری کنید. از خودتان بپرسید با این روش بازاریابی قرار است به چه چیزی برسید؟ همان دقیقا هدف شماست که باید واضح و قابل اندازه‌گیری باشد. به عنوان مثال، اگر پیج اینستاگرامی داریم، هدف قابل اندازه‌گیری ما می‌تواند افزایش فالوور 10 درصدی، طی دو ماه باشد.

 

2. نشانه‌گیری درست مخاطب هدف

شناخت درست مخاطب هدف، از بایدهای هر نوع تولید محتوایی است. اگر بدون توجه به چالش‌ها و ابهامات مخاطبتان تولید محتوا کنید، اصولا دارید برای دل خودتان تولید محتوا می‌کنید. پس سعی کنید قبل از گزینش محتوا، مخاطب را به خوبی آنالیز کنید و سوالاتی که می‌تواند داشته باشد را جمع‌آوری کنید.

 

3. ارائه محتوای کاربردی

در گزینش محتوا، قرار است به مخاطب محتوای به دردبخور و کاربردی ارائه کنید. پس از محتواهای بی ارزش و صفحه پرکن دوری کنید. این کار فقط مخاطب را از شما دور می‌کند.

 

4. کم بگویید اما گزیده

به جای آنکه مخاطب را با اطلاعات حاشیه‌ای خسته کنید اصل مطلب را بگویید. مخاطب امروزی سرش شلوغ است و می‌خواهد در کمترین زمان مطالب مفید را یاد بگیرد. پس کمک‌کننده باشید نه خسته‌کننده.

 

5. تولید محتوا در کنار گزینش محتوا

استراتژی گزینش محتوا هیچ‌وقت نمی‌تواند به طور کامل جایگزین تولید محتوای یکتا شود. در کنار این استراتژی سعی کنید تولید محتوای یونیک و اصیل خودتان را هم داشته باشید.

 

6. افزودن ارزش واقعی در گزینش محتوا

در گزینش محتوا، مطلب را به حال خودش رها نکنید. چند جمله‌ای از خودتان هم بنویسید و به مخاطب بگویید چرا این محتوا ارزش وقت صرف کردن دارد.

 

7. گزینش محتوا را به ربات نسپارید

از ابزارهای اتوماسیون گزینش محتوا استفاده نکنید. از کپی کردن آن هم به طور جدی دوری کنید. تا یک نیروی انسانی در گزینش محتوا دخیل نباشد، محتوا طبیعی به نظر نمی‌رسد. نتیجه این مسئله هم بی تفاوتی و عدم تعامل مخاطب با شما خواهد بود.

 

8. گزینش محتوا برای تقویت برند

‌سعی کنید گزینش محتوا را به نوعی در جهت تقویت برندتان به کار بگیرید. شما وقت می‌گذارید و ساعت‌ها را برای محتوای گزینش شده صرف می‌کنید. پس به طوری از این مسئله استفاده کنید که محتوا، برای برندتان تبلیغ کند.

 

9. اجتماع سازی با گزینش محتوا

همانطور که گفتیم، مخاطب شما باید قلب تولید محتوای شما باشد. یعنی محتوا باید آنقدر مناسب مشکلات مخاطب طراحی شده باشد که خودبخود تعامل تعداد زیادی از مخاطبین را به دنبال داشته باشد. همین مسئله، مسیری می‌شود برای ارتباط شما با کاربر و ساخت یک اجتماع وفادار برای برندتان.

 

10. گزینش محتوا در وعده‌های کوچک

گاهی گزینش محتوا را باید مثل مزه‌های کنار غذا کوچک سرو کرد. در واقع شما بخش کوچکی از محتوا را منتشر می‌کنید و کاربر برای مطالعه ادامه آن باید وارد منبع شود. البته مراقب باشید، اینکه فقط یک لینک را بدون هیچ توضیحاتی منتشر کنید نامش گزینش محتوا نیست.

بلکه باید در حد چند جمله و یا یک پاراگراف به آن اضافه کنید تا گزینش محتوا محسوب شود.

 

11. داشتن تقویم محتوایی

گزینش محتوا هم دقیقا مثل انواع دیگر تولید محتوا نیاز به تقویم محتوایی دارد. شما برای موفق شدن برنامه محتوایی‌تان باید نظم را رعایت کنید. پس، از قبل سعی کنید تمام ایده‌هایتان را جمع کنید، منابع را، حتی پراکنده، گردآوری کنید و وارد تقویم محتوایی کنید. در این صورت فقط کافیست در زمان مقرر، چکیده هر محتوا را در بیاورید و منتشر کنید.

 

12. ذکر منبع اصلی محتوا در گزینش محتوا

اگر از محتوای گزینش شده استفاده می‌کنید، حتما منبعی که مطلب را از آن استخراج کردید ذکر کنید. از روش‌های دور زدن محتوا دوری کنید، این کار باعث اعتبار خودتان می‌شود و بعدها هم مشکلات حقوقی برایتان پیش نخواهد آمد.

 

جمع‌بندی

تولید محتوای منظم علاوه بر اینکه کار آسانی نیست، بسیار هزینه‌بر است. در این میان باید روشی باشد که از بار هزینه و فشار تولید محتوا کم کند. گزینش محتوا روشی است که می‌تواند کسب‌وکار شما را در روزهای خشکسالی محتوا حیات ببخشد.

کدام استراتژی برای شما جذاب‌تر بود؟ چرا؟

این مقاله را به اشتراک بگذارید

Telegram
LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات بیشتر

دغدغه «چه پستی بگذارم؟» را برای همیشه فراموش خواهید کرد!

جامع‌ترین مجموعه ایده‌های پست‌گذاری که کمک‌تان می‌کند نه‌تنها جان تازه‌ای به پیج‌تان بدهید، بلکه مخاطبان‌تان را میخکوب محتواهایتان کنید.

کتاب 222 ایده تولید محتوا

https://kuntogelofficial.com

https://officialdaya4d.com

https://daya4d.id

https://rumah303official.com/

https://bacansportsofficial.com/

https://jagoan303official.com/

https://cerita77official.com/

http://www.sunglasseshut.co/

https://craft-gift.net/

https://64.225.72.77

https://128.199.96.199/

http://harukano-sue.com/cast-staff/

https://bacansport.site/

https://buyfrompowerseller.com/

https://dubaitotoofficial.com/

https://vibrant3g.com/

http://covid.hanam.gov.vn/

https://cimeaventure.com/products/bacansports/

https://codetalks.org

https://mgfest.com

https://140.82.7.23/

https://motorcoachcanada.com/,

https://45.32.158.38/

https://192.248.158.38/

https://eticketingplus.com/

https://tanisi0312.holy.jp/slot-zeus/